Margotbijdehand.nl Ellen Bijker

Ellen Bijker (1969)

Ik ben begonnen met een opleiding in de mode. Mijn werkervaring ligt in allerlei commerciële functies. Na een aantal jaren ging ik naar Curaçao waar ik heb gewerkt in een bejaardenhuis. Het belang van het waarborgen van het welzijn van ouderen is me daar duidelijk geworden. Er was niet altijd tijd om de juiste ouderenbegeleiding te geven die ze zo hard nodig hadden.

We zongen samen veel, bezochten oude vrienden en kookten speciale gerechten. Behalve samen koken in huis maakten we ook uitstapjes naar zee samen met de afdeling fysiotherapie.
Tevens organiseerden we activiteiten rondom verjaardagen, feestdagen, kerst, sinterklaas, pasen en plaatselijke feesten.
Samen lazen we de krant, deden aan haken, knutselen en andere spelletjes.
Mijn hobby’s hebben altijd te maken gehad met dingen mooier maken.
Een fijne omgeving creëren vind ik belangrijk voor het welzijn van ouderen.

Werk:

Vanaf 1990:

Gewerkt in kledingzaken waar ik jarenlang met veel plezier kledingadvies heb gegeven.

Vanaf 1998:

Verschillende commerciële functies in de buitendienst waaronder de verkoop van tuinartikelen aan tuincentra.

2003-2006:

Habaai bejaardenhuis Curacao. Gewerkt op de afdeling activiteitenbegeleiding waar ik zowel binnen als buitenshuis veel activiteiten heb georganiseerd.

Sinds 2006 ben ik gediplomeerd activiteitenbegeleidster SPW 4.

Stages:

Fundashon Verriet Curaçao, stichting voor gehandicapten, afdeling activiteitenbegeleiding. Ik gaf kooklessen in het Papiaments en organiseerde activiteiten met allerlei thema’s. Samen met mijn collega’s gaf ik begeleiding aan jongeren en hierbij werkte ik ook aan het welzijn van ouderen.

Huiskamer afdeling neurologie Amphiaziekenhuis. Hierbij stond niet alleen het welzijn voor ouderen centraal, maar voor alle patiënten die daar waren opgenomen.  Een brede ervaring opgedaan.

Waarom MargotbijdeHand?

Op Curaçao heb ik mij verbonden gevoeld met de ouderwordende mens. Omdat veel mensen vrijwillig of gedwongen thuis blijven wonen is het fijn een goede daginvulling te hebben. Samen iets ondernemen is leuker dan alleen, vandaar MargotbijdeHand.  Mijn tweede naam is Margot. Mijn roepnaam is Ellen.